CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Friday, January 07, 2011

Kan Aku Dah Kata....

Hah..ni ada silent readers aku bagitau....

Razak Catering sudah kena saman!!!!

Yessserrr!!!

Kan aku dah kata...memang akan datang punya hari ini. Punya banyak orang dia tipu macam ni, perghh..akhirnya ada jugak yang saman.

Bagus!! Aku memang tak suka kondem hasil rezeki orang tapi kalau cara ko carik rezeki dengan menipu...memalukan orang lain...sori la!! Memang patut ko terima balasan yang setimpal.

Pada aku, tak cukup la dia setakat bayar ganti rugi makanan tu je. Ganti rugi malu, kecewa, marah...semua patut diambilkira. Ni kenduri kawin wei...bukannya buat setahun sekali. Sekali seumur hidup (insya'allah).

Takpe la...ni aku dah sms semua in-laws aku, makteh aku, cousin aku yang aritu kawin, bagitau news ni. Ni ada can makteh aku pun nak bukak chapter saman menyaman.
Oya, since dah bukak story...aku cerita sket la apa yg dah jadi antara makteh aku ngan razak ni. Aritu kan kuncu dia mai rumah makteh aku, minta duit lebih. Makteh aku x layan, soh pi jumpa pakteh aku kat ofis. So satu aritu, si Razak ngan Joe (mamat yg jaga tempat VIP aritu tu) pi la jumpa pakteh aku. Pakteh aku tak banyak soal...dia kluarkan menu makanan yg dia bagi masa buat quotation dulu...soh mama Razak tu baca satu2.

Nasik beriyani - aritu bagi nasi beriyani? bukan kan? nasi putih berapa tong? tak cukup kan? ok next...
Dalca bertulang - aritu dalca ke? bukan kan? ok next...
Paceri nenas - paceri macam tu ke rupa? itu masak air....next!!

Satu2, pakteh aku soh mamat tu baca and explain. Yang bestnya time tu depa tengah kat kopitiam...tengah ramai2 orang tu, mamat tu kena bambu ngan pakteh aku. Dah habis go thru the list, pakteh aku terus angkat kaki, balik ofis. Orang macam tu takyah cakap banyak..nanti lagiiiii banyak alasan dia bagi. Buat sakit telinga je dengar.

Dah lepas dari tu, bini si Razak tu bleh sms makteh aku memacam. "Takyah nak buat baik bagi anak2 yatim makan kalau buat perangai macam ni." "Tak sangka orang berpelajaran, tapi hidup menipu orang".

What the fuck are you talking about, B%#*@??!!

Ko ngan laki ko yang kaki menipu orang, kaki kelentong orang...nak kata makteh pakteh aku yang tipu ko. Lepas tu nak ugut masukkan nama dalam Metro. Sekarang kita tengok, nama sapa yang dah masuk paper.
Yeah...mari kita gelakkan dia reramai!!!!!

Lagipun, masa malam nikah tu...time makteh aku bwk anak2 yatim mai makan, bukan soh si Razak ni yang masak pun. Orang lain yang masak. Kebenda la makcik ni!!

Sedikit sebanyak aku puas hati sebab baca berita ni. Terima kasih silent reader!! Oya, FYI...yang dalam paper tu bukan sedara aku. Tapi dah membuka idea untuk aku soh sedara ngan mak mertua aku buat join saman.

Mari kita bangkrapkan si Razak Catering ni supaya orang lain tak kena tipu dek dia lagi!!!

9 comments:

ummufatihah said...

Salam Along...

Saya memang follow semua entri Along pasal ni..

N bila pagi tadi dengar tajuk utama akhbar pasal ni kat radio IKIM, terdetik kat hati saya, ntah2 katering yang Along cakap ni yang kena...

Memang ya.... Tu lah, kan Along.. Kalau menganiaya org, lagi2 part org nak jamu tetamu, memang tak berkat...

Sal said...

Tu laaa pasal, jangan buat tak baik. Dalam masa kejap jer Tuhan nak balas.....balasan yg glamour plak tu, masuk paper lagi....

Biarkan si Razak tu rasa kaaannnn!!!

J.A.D said...

saya merasa sangat puas hati membaca entry anda walaupun tiada kena mengena dgn saya. sekian terima kasih :) Pi galakkan PakTeh ko buat tuntutan kat tribunal gak. biar dia rasa...

daydreamer said...

emm..x tahu la cam mana za nak amik duit kat si bedebah ni..geram tgk...korang ada cadangan x

eyeda said...

saye sokong ape yg along commentkan untuk razak....sape lg yg nak jatuhkan melayu kalau tak orang melayu sendiri....tapi dengan bangsa lain takut...sikit punye hal pun nak dibesar2 kan....saye pun ade gak masalah dengan razak catering tapi takde pon nak besar2kan,menghasut ni hukumnye berdose besar.....

nadya.s said...

pdan muka razak!
along, get ur uncle to saman as well.. kot 4-5 org saman.. mmg bangkrap!

NORA ANSHAR said...

hambik ko! padan muka!! tulah... tipu lagi orang. kan tak berkat.

suruh je pakteh and makteh kau saman depa nih. suka sangat bagi lauk basi and cut short on servings.

Razif Saunan "Bobo" said...

eyeda,wa rasa lu ni konco2 razak bebal la.berape juta die bayar lu?kecoh la mau kasi naik melayu jatuhkn melayu.bodoh!!!terang lg brsuluh org salah nk backup.lu tak trkene,jgn masuk sini.lu mau jg lu punya clan,lu jaga.tak yah nk sibuk upkn hal bangsa kat sni.ikut resmi cine,ckup pantang pasal duit.utk makluman smua,sy baru trkene.1sept tu majlis umah isteri sy di kg tedong,merlimau,melaka.brjanji mcm esok nk kiamat,manis lebih dari madu.prjanjian mcm2.hari kjadian,hampeh.cam sial!!dasar mamak putar alam!!!khemah pasang lmbat,lauk basi,menu lain yg dari dlm prjanjian,pinggan mangkuk pecah2 (mamak,kepale lu pecah jap lg) da kne pakai tn rumah pnye,kompang lmbat 3jam,pelayan tak antau(ni paling hangin,menipu.ckp 1van dah on the way).100%hancur!!xde 1pon nk dibanggakn and puashati.lu siap mamak!!! see u in court.jgn pikir org kg sengal..kite tengok sape senyum melebau nanti..Ya Allah,kami tak halalkn setiap sen yg ditrime olehnya dari kami. Sesungguhnya Kau Maha Adil dan org teraniaya sntiase disisi Kau.Amin!!!

Razif Saunan "Bobo" said...

ko xnk besarkn cerite lu punye pasal la bitch..masing2 punye hati..hawau la lu ni..