CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Friday, December 30, 2011

Let's Bring on 2012 Now!!

Seriously, how sick am I about my exams. I had my 2nd paper tonite...horrendous!! Only one case study which was 21 PAGES LONG...took me 1.5 hours to read and understand the damn thing, then I got totally lost at how to start answering. Ended up rambling and drawing numerous tables for 6 pages, while sitting for 3 hours on the most uncomfortable folding desk chair in the history of exam taking!!!!

The "best" part is...for most of my classmates, tonite was their last exam. Me? Nooooo...I have to have my last paper tomorrow, on a Saturday no doubt. In the afternoon. When everyone is taking their mid-day nap, I will be scribbling yet again nonsense on sheets of paper, in hopes of at least humoring my lecturer into giving me pity marks.

Bahhh!!!

The lecturers should understand. Classes that required a research paper, should not have final exams. The research paper took up so much time to conduct and analyze. Grrrr...plus, seriously, 14 chapters to read for tomorrow?!! Hah...I laugh in the face of the impossible!

You know what I"m gonna do? I'm gonna celebrate my FREEDOM (say it like Braveheart!) by buying a big ass fridge tomorrow. That's right...I'm gonna swipe my credit card (or En Rashid's) and bring me home a double door fridge that would allow me to sleep in there if I wanted to. Hahahhaa...

Until then, I'm going to bed. There's no point trying to read tonight, I might as well call it a night and skim through my notes tomorrow.

Anyway, if I don't blog tomorrow coz I'm too busy hauling my big ass fridge...here's wishing everyone HAPPY NEW YEAR...may 2012 not suck!!

Thursday, December 29, 2011

What I Want For Christmas....

...eh, Christmas dah lepas ye? Dah takleh mintak hadiah lagi ke? Tak pedulik!! En Santa, silalah penuhkan balik sledge anada dan hantar barang2 berikut ke rumah saya.

1. Fridge baru.
Waaaaa...fridge aku yang ada sekarang ni, beli since kawin ok! Since kawin!! Ni, dia dah start leaking, dah berapa kali panggil orang betulkan..kejap je la ok, then start leaking balik. Lepas tu, ntah mana satu hulubalang aku yang hempas pintu dia, dia punya compartment satu dah pecah. Plus (banyaknya alasan nak dapatkan fridge baru ni), kecik la fridge aku tu!! Asyik terkemik2 je sayur2 kalau aku beli. Nak letak botol2 air pun takde tempat kekadang. Walaupun orang2 rumah aku ni jenis tak minum air sejuk, tapi air sejuk kena ada get ready untuk tetamu. Aku teringin nak fridge yang pintu dia bukak 2 tu, macam gah je. Lepas tu nak jugak yang pintu dia bleh jadi cermin sekali...hahahah...bleh aku posing tiap kali masuk dapur.

2. Garmin GSP
Benda'alah ni la yang jadi penyelamat kitaorang time pi Singapore aritu (eh, post Singapore tak buat lagi!). Best plak ada suara pompuan manja dok bagi tau...turn right...turn left...keep to your right...you have arrive at your destination. Hahahaha...tapi aku rasa memang perlu ada GPS ni. Aritu member ofis tunjuk dia beli, siap ada car camera lagi...fuh, nampak semua kete2 yang mana mencicit2 potong keta dia.

3. Galaxy Note
Serious, aku ni bukan jenis yang kagum gadget2 ni semua. Itu semua penangan En Rashid. Apa jenis phone yang dia takde...semua ada, memenuhkan laci dresser aku je. iPhone je takde..apasal ntah. Maybe sebab dah ada iPad. Anyway, back to akunya obsession ngan Galaxy Note. Ni semua dok layan youtube la ni, dok tengok iklan2 kat situ. Padahalkan, kalau ada benda tu, aku rasa aku akan utlizekan 10% je. Yang lagi 90% tu, for show only. Tapi tak kisah! Nak jugak! Baru la gempak pi meeting, orang lain pakai iPad2 ambik note..aku pakai Galaxy Note. Nama pun untuk ambik notes!!

Itu je la kot wishlist aku for Christmas. Ada sapa2 nak jadi secret santa aku?? Huhuhuhu..nampaknya, aku kena save duit sendiri je la beli. Eh, tapi fridge tu, aku rasa En Rashid yang patut beli. Hehehe..also GPS tu, sebab dia je yang manjang sesat. Dah alang2, belikan Note sekali untuk aku. Settle!!

Wednesday, December 28, 2011

Finals!!

Today's the 1st paper...Marketing Research. How much do you wanna bet that I am soooooooo not ready for this paper? For my entire finals, for that matter?

En Rashid took the brood out for lunch so I could get some serious last minute studying done. I've pretty much skimmed (and I really mean skimmed!) through the slides. Will try to go through the discussed case studies later on.

As much as a pain it was to have to take MR, I'm kind of glad I did (it was a core elective, so I kind of had to anyway). It lead me to understand better the world of marketing research and look at problems faced at work with a much universal approach. Also, doing marketing research can be fun or tedious, depending on what topic you're doing.Part of me wants to do a MR for my dissertation; I already have a topic but part of me knows that it will be a LOT OF WORK. Definitely not something I could whip up in the last 2 weeks before submission.

Well, back to studying I guess. The finals is at 8pm and will be 3 hours. 3 hours of panicking is such a long time! I'll totally be drained by the end of today.

Saturday, December 17, 2011

Ice Cream Cure

Aku dah naik tahap muntah dah ngan assignment MBA aku ni. Serious! Tiap2 hari aku ngadu kat En Rashid, ngadu kat Min, ngadu kat boss...padahal, bukan depa bleh tolong pun. Paling tidak buat muka simpati. Padan muka aku. Dulu kata buhsan kan? Konon nak challenge la ye? Hambik ko...challenge sangat la ni!! Sampai tido kul 3 pagi, bangun muka macam zombie, semua dah tak kena dah.

Semester aku ni tinggal 2 minggu je lagi tapi 2 minggu ni la yang sangaaaatttt hectic. Ngan research papers due, assignment, finals lagi....uwaaaaaa!! Kenapa la aku pi seksa diri camni??

Takpe, takpe...lepas ni, tinggal 1 more trimester, then no more classes. Yeaaahhh!! Cuma tinggal research paper or case study. Yang mana senang nak buat...research paper ke, case study? Sekarang ni main pikir yang mana senang je...dah tak kesah dah hal ilmu yang nak ditimba..huhuhuhu...

Aritu, aku punya la tensen...dah tahap dewa punya tensen. Ngan assignment, ngan hal keje, ngan hal perang dunia ke3 ngan En Rashid. Dok borak2 ngan Liza kat whatsapp, dia dok cite hal Tutti Frutti lak. Terus aku kempunan!!

Jam2 tu jugak la, aku pi berbaik ngan En Rashid. Frozen yogurt punya pasal!! And also sebab aku nak gak cium bau syurga...betul tak? Hahaha...time2 tu la teringat peranan sebagi isteri mithali kan? Dah berbaik tu (kejap je, aku nyendeng2 sket kat dia...kira dah berbaik la tu), aku ajak dia pi makan TF. Bebudak semua dah tido, dengan konfident kitaorang tinggalkan depa and cabut pi makan aiskrim.

Sekali TF tutup ko!! Alahai, padahal baru kul 11pm. So aku ngajak En Rashid pi cuba kedai aiskrim lagi satu, Ice Room. Selalu gak lalu depan kedai tu tapi tak pernah nak masuk. 1st, sebab selalu ngan bebudak, so malas nak layan depa makan aiskrim. 2nd, setakat makan aiskrim je, takyah nak kluarkan duit bebanyak. Beli je aiskrim singgit kat 7-E tu. Takpun aiskrim tub kat giant...bleh makan berhari2.

Time kitaorang masuk IR tu, still ada orang lagi. Tapi muka bebudak yang jaga kedai tu macam pasrah je bagi kitaorang masuk. Hehehehe, agaknya dah nak tutup kot. Tapi aku tak pedulik...aku dah tensen ni, the only cure is ice cream!
Tempat dia menarik jugak la, green theme. Sebabkan aku ngan En Rashid baru je berbaik, so masing2 terasa romantik sket la. Terus pilih duduk kat booth kat belakang, konon nak privacy. Dah duduk tu, dah order semua baru aku paling ke kanan...laaa, sebelah toilet rupanya. Romantik sangat la tu!

Bila tengok menu, rupanya bukan setakat aiskrim je yang jual kat situ. Nasi ada, mee ada, pasta ada...tapi dia promo aiskrim upfront. OK gak la harga dia...pasta macam RM8.90. Murah la dari Secret, cuma aku tak bleh nak komen about the taste since tak cuba.

Sebabkan aku je yang kempunan aiskrim, kitaorang order satu je. Banyak gak choice aiskrim yang dia ada. Tapi antara bebanyak tu, aku tak paham yang ni dua....

Green tea and yam??? Sungguh la yuck nya!! Dulu aku pernah cuba donut Big Apple yang green tea tu...uwekk...tak sesuai! Dah nama pun aiskrim, takyah la nak pikir health conscious. Yam tu pun satu...dulu aku rasa aku pernah cuba masa kawin Akish dulu kot. Betul tak kish, ko kawin dulu ada asikrim yam?! Sori la, tapi aku la antara yang kutuk choice of dessert ko. Hehehehe.

Ni aiskrim yang aku pilih...tropikal mixed fruit snow ice. Sib baik gak la order satu, banyak giller dia bagi. Sedap gak la, no complaints.
Ni En Rashid yang order, avocado mini bun. Tapiiiii...takde rasa avocado pun. Rasa macam kaya pandan je.Mahal gak la, aku rasa 3 ketul ni dalam RM6 kot. Padahal ko bleh je ngap satu tu sekali gus. Aku dah ngap separuh baru teringat nak ambik gambar. Hehehehe..
Ni pun En Rashid orderkan, konon untuk aku. Tiramisu cake. Ok la, not bad. Light and fluffy...cuma aku dah kenyang dek aiskrim so bila time makan kek, mual sket dah.

Masa kitaorang tengah makan tu, budak kedai tu mai tunjuk bil. Hehehhe, depa nak tutup cashier rupanya. Sian...sib baik aku ngan En Rashid jenis makan cepat. And takde nak tunjuk2 ngada main suap2 kat situ. Takpe dik, lain kali akak datang ngan anak2 sekali. Baru ko tau camne havoc nak melayan bebudak makan aiskrim ni.

Verdict: Not bad. Reasonable price and food portion. Dah cadang nak bawak bebudak pi makan sana sometime next weekend. Insya'allah....

Monday, December 12, 2011

So Much to Write About, Just No Time!!

I have so much to tell you, Internet but I also have 2 article critics, 2 research papers, 1 weekly assignment and presentation to complete plus finals to study for. I hardly have time to breathe!!

I promise, once all the havoc has died down (in January?), I'll write more. Maybe even before then if I"m in the mood.

Just a quick recap on what I intend to write about (regardless of the level of staleness)
1. That bloody war game camp I had to go for my SM class - I finally found a reason to dump my sport shoes from 13 years back!!

2. Our family trip to Singapore - rain, diarrhea, bloody expensive food but at least I got to ride on the Battlestar Galactica!!

I'm pretty sure there are other things I intend to write about but I'm currently freaking out with my article critique. Later, internet!!

Wednesday, December 07, 2011

Stop All The Rumors!!

Alahai...tolong la korang. Stop all the rumors please. Especially those concerning me. Mana korang dengar ni? Aku takde dengar apa2 pun. Aku takde dapat apa2 surat pun. No little bird has spoken into my ear about anything. Which is not surprising, since I'm always the last to be in the loop anyway but still. As far as I'm concerned, the rumors are NOT TRUE! So stop asking or repeating them to others coz they come to me for verification and I can't give any. And I look like a fool for not knowing anything.

If it turns out to be true, I dunno what to do. My heart....needs change. So even it the rumors were true (which I highly doubt!!), there's no guarentee I'm gonna go for it.

More rezeki for the rest of you!!

So in the meantime...stop the rumors!!