CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Thursday, December 29, 2011

What I Want For Christmas....

...eh, Christmas dah lepas ye? Dah takleh mintak hadiah lagi ke? Tak pedulik!! En Santa, silalah penuhkan balik sledge anada dan hantar barang2 berikut ke rumah saya.

1. Fridge baru.
Waaaaa...fridge aku yang ada sekarang ni, beli since kawin ok! Since kawin!! Ni, dia dah start leaking, dah berapa kali panggil orang betulkan..kejap je la ok, then start leaking balik. Lepas tu, ntah mana satu hulubalang aku yang hempas pintu dia, dia punya compartment satu dah pecah. Plus (banyaknya alasan nak dapatkan fridge baru ni), kecik la fridge aku tu!! Asyik terkemik2 je sayur2 kalau aku beli. Nak letak botol2 air pun takde tempat kekadang. Walaupun orang2 rumah aku ni jenis tak minum air sejuk, tapi air sejuk kena ada get ready untuk tetamu. Aku teringin nak fridge yang pintu dia bukak 2 tu, macam gah je. Lepas tu nak jugak yang pintu dia bleh jadi cermin sekali...hahahah...bleh aku posing tiap kali masuk dapur.

2. Garmin GSP
Benda'alah ni la yang jadi penyelamat kitaorang time pi Singapore aritu (eh, post Singapore tak buat lagi!). Best plak ada suara pompuan manja dok bagi tau...turn right...turn left...keep to your right...you have arrive at your destination. Hahahaha...tapi aku rasa memang perlu ada GPS ni. Aritu member ofis tunjuk dia beli, siap ada car camera lagi...fuh, nampak semua kete2 yang mana mencicit2 potong keta dia.

3. Galaxy Note
Serious, aku ni bukan jenis yang kagum gadget2 ni semua. Itu semua penangan En Rashid. Apa jenis phone yang dia takde...semua ada, memenuhkan laci dresser aku je. iPhone je takde..apasal ntah. Maybe sebab dah ada iPad. Anyway, back to akunya obsession ngan Galaxy Note. Ni semua dok layan youtube la ni, dok tengok iklan2 kat situ. Padahalkan, kalau ada benda tu, aku rasa aku akan utlizekan 10% je. Yang lagi 90% tu, for show only. Tapi tak kisah! Nak jugak! Baru la gempak pi meeting, orang lain pakai iPad2 ambik note..aku pakai Galaxy Note. Nama pun untuk ambik notes!!

Itu je la kot wishlist aku for Christmas. Ada sapa2 nak jadi secret santa aku?? Huhuhuhu..nampaknya, aku kena save duit sendiri je la beli. Eh, tapi fridge tu, aku rasa En Rashid yang patut beli. Hehehe..also GPS tu, sebab dia je yang manjang sesat. Dah alang2, belikan Note sekali untuk aku. Settle!!

3 comments:

theotheraj said...

untuk fridge baru tu, make sure yg macam dalam MTV's cribs. yg dengan tuan dia sekali boleh masuk dok dalam tu. besar gedabak kau!

Anonymous said...

amik garmin nuvi 2565. got junction view & voice command.
then takyah galaxy tab, amik iphone4s cukup, only usd700, sibling nye price. heh

Along said...

TOAJ: OMG...apa aku nak buat fridge gedabak camtu? Dapur aku kecik je wei...

Angah: Yeah...I think that's the model my ofismate pakai...ada voice command semua...macam best!! Nanti pikirkan camne nak pujuk En Rashid...