CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Wednesday, September 22, 2010

Aku Rasa Aku Soh Benda Yang Elok

Semalam aku dapat results mid term Accounts. Surprisingly, markah aku untuk accounts lagi best dari markah aku untuk kelas OB. Ke4 terbaik!! Hmmm…ini either aku memang terror ataupun prof accounts tu main taram je mark paper. Lepas tu suka sedekah markah kesian. Ni bukan komen aku je, bebudak lain dalam kelas accounts pun terperanjat tengok markah masing2. Macam ada harapan nak dapat A. Muahahaha..cite2 besar nampak, Long. Ko takyah repeat dah bagus! Markah Econ blum sure lagi...minggu depan kot baru dapat.

Anyway, semalam aku kena pi standby kat product training satu hari. Standby, dalam erti kata lain, aku dok kat belakang surfing internet manjang. Training tu habis kul 515pm, so aku pun terus cabut pi Uni lepas tu. Time tu blum solat Asar lagi, so aku terus pi surau.

As usual, surau tu selalu jadi tempat melepak bebudak undergraduate kat situ. Aku pun tak paham la, banyak lagi tempat ko bleh lepak diskus hal boyfriend ke, hal sekolah ke, hal jerawat ko yang tumbuh macam cendawan tu…yang ko pilih berkampung dalam surau apahal. Dah la surau tu macam gua sket, cakap sket dah bergema semacam bunyinya.

Time aku nak solat tu, tak ramai sangat la orang tapi. Ada la a few tengah solat. Plus satu group adik2 undergraduate ni, dalam 5-6 orang berkampung kat depan. Lagi satu…ko nak berkampung tu, bleh tak berkampung kat belakang surau. Ni orang nak solat ni, ngadap ko lak yang terbaring2 kat depan tu. Siap ngan makanan2 sekali. Suara berdiskusi tu jangan cakap la…macam kawan tu dok kampong sebelah.

Lepas aku dah ambik wuduk, aku lalu kat sebelah group adik2 tu. Aku rasa aku sound dah elok dah, “Dik, cakap slow sket, orang nak solat ni.” Aku rasa aku senyum sambil cakap tu…nada suara lembut.

Tapiiiii…apesal aku tengok muka adik2 tu masing2 masam macam aku pi sound pepek depa busuk bau belacan?!!

Serious…aku pun macam heran je tengok reaksi adik2 tu. Tapi lantak la, janji depa senyap time aku nak solat. Tapi kejap je la senyap…time aku langkah keluar surau, macam nak start balik riuhnya. Hai, ntah la…takde sense of respect langsung la bebudak muda sekarang ni.

3 comments:

theotheraj said...

shu penah cerita kat aku, lepas solat kat surau mv yonks ago.

ada la minah ni, amik wudhu. lepas amik wudhu, dia pi lap muka dengan tangan on one of the telekungs yg tergantung kat situ.

baik betul perangai.

Sal said...

alahai...bebudak zaman skrg nie bukan mcm kite dulu. Kite dulu nak buat apa2x pun pikir berpuluh-puluh kali, tapi bebudak skrg nie tidak...main hentam jerrr. Contohnyer mcm nak lalu depan org tua2x tgh berborak. Ini aku 'experience' sendiri masa raya ari tu, mak aii takde rasa hormat langsung...tunduk pun tidak..main lalu jer....

ish ish ish....

Along said...

TOAJ: memang terbaik!!
Bangsa pikir takde otak...benda basic camtu pun nak kena org tegur ke?