CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Friday, February 26, 2010

As....Asmidar!!

Wallawei....depa nak tayangkan balik cite ni esok. Fuyoo, ternostalgia aku kejap. Kalau dek kerana aku terpaksa keje esok, mau dah angkat kaki pi layan ni.


Time tayang cite ni dulu, aku darjah 3 kot. Masa tu, si Azmil Mustapha ni agak laku jugak la. Muahahaha...lawak je. Tapi cite ni memang best, kalau ada tayang kat TV, memang aku bleh layan banyak2 kali. Apesal sekarang punya cite melayu tak macam ni? Evergreen...tak jemu tengok banyak2 kali. Ni tak...asyik2 tayang muka2 yang gedik, yang takde talent berlakon langsung. Asal dahi licin sket, masuk jadi pelakon. Padahal dia punya berlakon tu, batang mop lagi ada feeling!

Cite ni aku suka sebab jalan cite dia sempoi je. Lawak dia pun mengena, tanpa perlu buat reaksi2 bodoh. Lawak selamba. Dek dulu selalu layan cite ni, ada la gak aku hafal sket2 dialog dia.

"Ni aku ambik khas untuk you...well done."
"I tak suka yang well done."

"Wuuuu...tiada maaf bagimu (sambil gelak2)"

"Huh..?? mana..? mana katak..?"
"Tidak Puan.. tadi ada satu ekor katak besar.. masuk puan.."
(semua gelak ramai2)

"ALI SETAN anak berok.. anak monyet.. aku menyampah... anak iblis... kau sakitkan hati aku.."

"Semakin As membenci Ali, Semakin As menyanyanginya kak....huk huk."

"Jangan main tudoh-tudoh!"

Dan yang paling fofular.....



"Tipah tertipu bang...Tipah tertipu!!"

Wahhhh...kalau benda macam ni, 50 tahun pun aku ingat. Coba soh baca surah yassin...takyah semua, page pertama pun aku antara hafal ke tak...gulp!!
Editted: Yek enehhh!! Awat aku bleh pi layan cite ni kat Utube sampai kul 1pagi? Bukan esok aku nak kena pi keje ke? Tido la wei...TIDO!!! Kalau nasib baik, bleh mimpi ko berchenta ngan Ali....muahahahahahaa...

5 comments:

Cat said...

hahahah those tagline really nostalgic.. :p guess peepz still luv it a lot till now...

raggedyanne said...

lol, kalau mood nostalgic-melancholic dah mai, layan citer ni mmg best! kelakar tak hingat punya, and i loooooove ogy in this movie & azura kan? gorgeous habis dia masa tu

green apple said...

Ali : Beli telur?

As : A'ahh. Nak ke?

Ali : Dah ada dahhhh.

Aku rasa line ni trendsetter. Haha.

Salina Ahmad said...

Citer lama2x memang best..cthnye, citer P.Ramlee...tiap2x tahun dorang tayang kat tv...aku tak jemu2x tgk. Makin tgk...main kuat gelak aku....he he he...

(Potongan dialog dlm Seniman Bujang Lapok)....

Aziz Satar : Hey Ramlee...siapa kau?

P.Ramlee : Aku lah..King...

Aziz Satar : King apa??

P.Ramlee : King Kong....

Along said...

Cat: The power of the old movies...

RA: Itula, lepas ni nak layan Azura lak kat utube...then Suara Kekasih...then Gila2 Remaja...hahaha..

GA: Hahahaha...apa ko tukar dialog lak ni? Tapi scene tu menjadi famous betul la...muka Azmir kena telur sangat cute..muahahaha..

Sal: Ko bleh geng ngan bibik aku. Dia, kalau cite P Ramlee, gelak tak hengat!!