CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Monday, August 09, 2010

Kagum

Dengan diri sendiri.

Hari ini aku berjaya masak, sapu rumah bahagian bawah, mop dapur, tidokan Daria 2 kali, make sure anak2 aku ok ke sekolah sambil menyiapkan assignment yang due arini.

Come on, umur dah 34 tahun...kalau takleh handle house work memang parah la!!

Tapi aku sket lagi nak nangis bila tengok kain baju bertimbun tak gosok, memikirkan bahagian atas rumah blum settle, baju2 yang dah kering blum lipat, diri aku sendiri yang blum mandi eventho dah kul 2pm dah!!

Si kaklong basuhkan pinggan mangkuk tadi lepas makan pun, hampir nak buat aku meleleh. Pandai anak aku...dah tau, sekarang kita sendiri2...kena la pull each other's weight.

Apa2 pun, aku still mengharap bibik lama aku balik, walaupun aku tau chance tu memang slim. According to maid ibu aku, bibik dah dok Subang...maybe dah dapat keje lain pun. Ah, lantak la. Yang aku dok pikir hal dia lagi nak buat apa. Baik save sel2 otak aku untuk pikir hal anak2 ni.

Semalam pi jumpa agen, dah letak deposit untuk maid baru. Hmm...berdoa la agar yang baru ni ok macam yg dulu. En Rashid pun, aku kena bagitau...jangan ikutkan baran sangat lain kali. Kan semua dah susah. Walaupun hal bergaduh haritu maybe just a small factor, tapi membagi sebab la jugak si bibik tu nak blah.

Dah Long, dah....lupakan yang dulu. One day at a time.

Baik aku pi mandi sementara adik ngan Kakngah tengah tido.

3 comments:

Sal said...

Tahniah....Along...You Go Girl...mesti bleh buat punyer...setakat keje kemas umah, kacang jer...hehehe....

Aapitz said...

Takper laaa long...slow2 laaa.
Do one thing at a time...

Mmg laa nak nampak umah kemas jer...tapi tuh laaa...kiter bukan mesin kann

Nak buat sumer mmg bleh...tapi nanti penat laa kan..maner nak kemas umah lagi, nak bela anak lagi, nak bagi attention lagi kan...mmg letih

U take care...

NORA ANSHAR said...

buat slow2 la weyy... take it one day at a time. mana boleh nak buat sekali harung in one day. patah pinggang nanti. aku yg dah 8 tahun dok rumah pun tak macam ko.

nanti lama2 ko tera aa multi tasking. and i agree with the kids being independent part. now they know that bibik dah takde, pandai pulak jaga diri masing2.