CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Monday, July 05, 2010

Ni Bukan Entri Kes Perasan

Cite ni berlaku time aku tengah pi dafter kelas pagi tadi. As usual, aku ni slow sket. Rupanya medical check up forms kena pi hantar ke Unit Kesihatan Pelajar. Yang aku ni, pi angkut sekali time nak pi daftar kelas. Sib baik la ada sorang amoi tu bagitau aku. Terima kasih ye amoi...kurang nasib baik untuk aku sebab kita tak ambik sama course, kalau tak, mesti aku bleh tiru assignment ko. Hehehe..

So lepas dah hantar borang medical semua, aku patah balik pi tempat mendaftar. Masa tengah serahkan forms yang berkenaan, minah yang jaga kaunter tu tanya aku "Dah konvo?"

Aku mula la penyakit blur tu mai. Soh minah tu ulang balik soklan.

"Dah konvo ke?"

"Errr..konvo....untuk apa?"

"Konvo degree."

Sambil tersenyum, aku pun jawab dengan yakin, "Oooo, dah 10 tahun dah konvo degree. Heheheh, ni dah tua dah baru nak ambik MBA."

"Heheheh...ye ke? Nampak muda..ingatkan baru habis degree."

Fewwwiiitttt!!! Statement yang menaikkan semangat aku sepanjang hari. Terima kasih ye adik Uni yang menyangka akak ni muda lagi. Memang muda pun....muda jiwa dan hati!!

Lalalalalalalaaalalalaaalala...*nyanyi sambil skipping sorang2 dalam rumah*

6 comments:

Sal said...

Wah wah wah....mesti idung ko, kembang semangkuk..huhuhu...bagus ler ada org comment camtu....rasa muda sikit...

dillazag said...

hahahahahaha
Bukan perasan, orang yang cakap. Kita tak cakap, kan?

Muka along memang muda belia la... :)

theotheraj said...

dia lupa pakai contacts

sity29 said...

ahhahahhaha
mmg best kan bila org kata muda!! hahahaha

Cat said...

like if u ever heard this..age just a number... :P always feel young if u wana feel so....

Along said...

Sal: Agak kembang la jugak..muahahaha...walaupun penat sebab terkejar sana sini, dpt statement camtu..ilang penat!!

Dilla: Betul!! Bukan kita masuk bakul, angkat sendiri kan? Orang lain angkatkan...hehehe..

TOAJ: Ala..jeles ah tu..hehehe..

Sity: Memang best!! Walaupun kekadang memang terasa dah kategori makcik, tapi bila dapat unexpected pujian camtu..fuyo, terasa anak dara! Hahaha..

Cat: Yep...age is just a number. And my number stays 24...hehee..