CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Wednesday, October 27, 2010

Berani Kerana Benar, Takut Sebab Penipu!

Ingat tak aritu aku tulis entri pasal caterer "terbaik" kat melaka yang "menceriakan" majlis kawin adik ipar aku? Ni aku ada dapat komen dari cik anon pasal caterer tu...sila baca.

*************************************

Anonymous said...
along, u nak tau apa razak cakap pasal u?? i ada member nak kawen this december, so i pun tanya lah preparation cmne.. so dia cite la dah amek catering dari si bingai ni.. So i pun citelah pengalaman i amek catering mangkuk hayun ni. Then my fren tu pun risau lepas i cite kat die, then i tunjukkan blog u as prove ramai lagi yg dah kena tipu.. So my fren un wat report polis sebab risau majlis die jadi cmni.. So lepas buat report polis, dia pegi jumpe di mangkuk hayun razak ni. N razak tnye la nape smpai nak report polis, so my fren tunjuk lah bukti (die print posting u pasal razak ni..), u know ape razak cakap?? Die boleh cakap actually die kenal u.. u catering kat melaka gak yang cube nak jatuhkan bisnes die.. memang terbaik lah razak, dah la servis hampeh menipu lg.. then my fren bg contoh my wedding plak, die boleh ckp i bayar duit xcukup sebab tu die bg servis mcm tu.. Masalahnye balance payment kan after majlis, logik ke x alasan die tu. So, I nak seru kepada semua yang nak kawen tu, jangan amek Razak Catering, kalau xlingkup la majlis korang...

***************************************************
1st of all, aku tulis entri based on apa yang berlaku kat majlis kawin adik ipar aku, bukan sebab aku nak menjatuhkan bisnes orang. Aku tulis sebab geram sangat ngan perangai caterer tu yang lepas tangan dan bagi malu mak abah mertua aku. Bila masa lak aku keje caterer kat melaka? Bila masa Razak tu kenal aku? Jumpa muka pun x pernah. Time kenduri tu kan dia takde...menghilangkan diri. Muahahaha...nampak sangat takde modal.

FYI, bukan anon je yg x bayar habis payment kat malaun ni (orang melaka kan, kita maki pun guna ayat2 melaka la!). Si Razak tu sendiri ngaku kat P-I-L aku, ada pak imam mana ntah, pun tak bayar habis. Beria dok ngata pak imam tu, nama je pak imam, tapi tak tunai janji. Tapi bila pikir balik...patut la pak imam tu x bayar habis, kalau majlis dia rosak macam majlis adik ipar aku dulu. Pak imam tak pak imam....kalau apa yang ko janjikan tak serupa yang aku dapat, sori la nak bagi duit!!

Ni aku tengah risau ni...majlis cousin aku bulan 12 ni ambik ngan caterer ni. Dah terbayar down payment beribu2...tu yg tak sanggup makcik aku nak kensel, eventho dia sendiri pi majlis adik ipar aku and tengok camne harunya keadaan. Tapi kan...si Razak tu dah cakap...takyah bayar satu sen pun lagi, sehingga habis kenduri. Konon kenduri cousin aku ni, dia nak tebus malu. Eh, dia pikir malu dia plak? Malu mak abah mertua aku apa cite?

Aku nak tengok..memang aku akan dokumentarikan segala benda yang berlaku kat kenduri cousin aku nanti. Kalau tak betul, aku pun nak soh makcik aku buat report polis jugak. Kepada En. Razak, kalau anda rasa anda benar dan apa yang saya tuliskan ini satu khianat, sila lah saman!! Kita tengok nanti sapa yang benar, sapa yang penipu!!

10 comments:

Aapitz said...

Aduusss..panjang lagi citer si Razak nie..

Ok2...next wedding ko buat cek list sumer..kalo benar apa yg dia kater..

Tapi orang cam gini, reti serik ker..

Better ader backup plan, kot2 mangkuk nie nat wat hal lagi.. At least dah prepared kan.. :)

J.A.D said...

along, blm terlambat nak ambik balik deposit tu. cari je la caterer lain. kot nanti tetamu sakit perut lak, kes naya tuu

Along said...

Apit: Caterer camne nak ada backup? Bukan sikit2 nak kena order...ni utk 1000 orang. Benda lain semua dah settle..tinggal makan ni je la yg was2 lagi ni.

JAD: Takleh ambik balik deposit dah...dia takmo bagi. My aunt dah cuba minta, bagi alasan hal my sister in law punya wedding. The best dia buat is takyah bayar apa2 lagi sampai habis kenduri. Ni hoping la kenduri goes well.

Anonymous said...

sounds like i need to perfect my john cena's attitude adjustment & five knuckle shuffle moves.. i sense a huge drama happening. raw is war game face on! wrestling is real!! huargh

nadya.s said...

Malaun, lahabau punya caterer razak!!.. ( nad pun duk melaka 2 thn 1/2 masa study - so entitle la guna bahasa org melaka ya along!)

emo la pulak bila baca never ending story of this bullshit freak caterer. ish!

baya said...

salam along

its true tau, catering untuk majlis kawin ni bukan main2.. cater for 1000 people mmg ramai, kalau caterer buat hal ... mcm yang you citer ni , pengsan dik ...

Along said...

Anon: War!!!!

Nad: Along memang emo, nak2 kalau ingatkan riak muka my in-laws time kenduri my SIL tu.

Baya: Itu la..org kalau kenduri ni, hal makan tu mesti perfect. Yg lain macam doorgift ke, pelamin ke...tetamu x kisah sangat. Tapi hal makan kalau kondem..memang la kena ngata sampai bila2.

Anonymous said...

hari ni razak catering disaman.rujuk kosmo

nekmat said...

aduhai...nper daku tak usya dulu..member rekement catering nih..adei..camneh nk wat..deposit 3k dh bg...

Along said...

Nekmat: Ada lagi ke Razak Catering ni? Bukan dah lingkup? Dah masuk paper semua...sebab bagi makanan basi kat client. I suggest you buat report polis and mintak balik deposit...pls, jangan buat aniaya tetamu...memang haru nanti.