CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Monday, November 01, 2010

Benda Yang Buat Aku....

hangin satu badan!

1st, aku nak ucapkan tahniah setinggi tahniah kepada Maybank sebab menjadi bank paling bengap dalam kamus aku!! Sejam aku dok on the phone ngan customer service dia...sampai berasap telinga aku, semua orang aku "berkenalan" kat situ..kena pass around kulu kilir..siap depa buat "drop call" lagi ngan aku. Hangin!!! Bukan aku minta waivekan bill aku pun, aku soh verify charges. Dah la kredit kad aku yg baru ni, yg ko paksa aku tukar...ko pi terminatekan akaun dia..ape kes??!! Lepas tu bagitau aku bleh reactivekan balik dalam masa 10 hari?!! Muahahaha...konon best sangat la bila ko bagitau aku "no charge added to reactivate". Ko nak mampos, ko caj la...aku dah ambik masa 2 jam kat bank tu, jumpa officer sana...siap potong kredit kad aku yang mana takmo pakai lagi depan dia...lagi banyak kes ngan kredit kad yg aku tinggal satu ni. Mengapakahhhhhh???!!!! In the end, ko tengah explain2 kat aku...aku hang up terus. Dari aku mati heart attack layan korang, baik aku masuk ofis je la. Dari rumah, naik kete hampir sejam nak ke ofis pun, tak settle2 hal tu. Lepas tu ada la sorang customer service rep yang call balik aku...bagitau aku charges yg pending apa ke bendanya. Senang je kan....yg ko kena pass aku dari sorang ke sorang apehal? Tapiiiiiii.....aku pelik la plak, apahal ada charges kat kredit kad aku yg baru tu, sedangkan ko kata akaun tu dah kena terminate?!! Muahahahaha...apa2 je la labuuuu...aku dah bayar dah. Malas nak layan.

2nd, hal laptop keje aku yg idup segan mati x mau ni. Tolong la...laptop tu dah nazak sangat. Dengan hinges dia dah patah, dengan butang koma dia, kalau aku tekan...keluar dot sekali (seksa time nak tulis document ke apa), ngan selalu hang time aku nak send email...ngan sukahatinya tetiba shut down dengan sendiri. Dah berapa kali masuk bengkel dah...bila keluar ada lak problem baru. Lepas tu vendor tu bleh hint2 lak...maybe cara pemakaian aku yg buat laptop tu bermasalah?!! Ellooo....ko ingat aku ni jenis main hentak2 laptop ke? Hangin!!! Ni laptop aku dah masuk spital lagi...tak tau la berapa lama. Bagi je la aku laptop baru...susah sangat ke? Ni aku tengah galak tulis email prum pram prum pram marah vendor...alih2 shut down. Ala...potong stim betul la.

3rd, hal keje jugak. Tolong la jangan salahkan aku kalau ada benda hal product yang ko rasa menyusahkan ko...tapi ko sendiri tau, bukan aku yg buat rules tu untuk menyusahkan ko. Aku pun susah jugak tapi bila dah arahan datang dari langit....aku follow la. Why not kita sesama cuba make the best out of things? And bila ko buat statement benda ni jadi sebab aku takde seminggu time study leave....aduh, buat aku kecik hati laaaaa. Bukan aku sorang yg buat keje ni...satu team!! Ni yg buat aku sangat2 nak tukar posting....esok aku nak pi interview!! Muahahahaa....

1 comments:

theotheraj said...

nak masuk telco lain? baik mai cv