CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Thursday, October 15, 2009

Lagi-lagi Gambar Daria

Ko tengok la bibik aku ni, dia buat anak aku macam anak patung. Ada sumbat dalam bakul?!Sabar je la..bak kan la si Daria tu tak kisah apa orang buat kat dia, asalkan ada orang layan. Dah le pakai topi, macam anak pesawah lak rupa dia. Kekadang aku dah dress up dia macam ni pun, orang bleh tanya boy ke girl. Kan pakai topi bereben tuuuu, takkan boy kot!! Sabar je laaaa....
Ah...susah nak dapatkan gambar si kenit ni pandang camera. Dah ok dah gambar ni, ada plak minachi sibuk kat sebelah. Cet!! Ada2 je yang enter frame..
Ni si Daria tengah pandang apa ntah...Kak Ngah dia letak anak patung dalam bakul tu sekali kot. Letak gambar ni bukan apa, nak menunjukkan bulu mata anak aku yang amat panjang itu. Fuyooo, bukan palsu punya ya...asli, 100% ikut macam ibu dia. Wakakakaka...nak jugak puji bulu mata sendiri cantekkk!!
Dah bukak topi, bibik dia pakaikan sepit rambut lak. Dah tu Kak Ngah dia sumbat lagi soft toys banyak2 dalam bakul tu. Memang seminit lepas aku ambik gambar ni, si Daria dah menjerit. Rimas!! Kelakar sket tengok muka dia kat sini...terperanjat dek flash. Hehehe..
Ni muka Daria macam pasrah je...apasal la akak2 aku ni giller ambik gambar?! Aku rimas ok...rimas!! Ni Daria dah bleh duduk dalam Bumbo seat yang aku belikan Dina dulu. Punyala kotor seat tu..kena pinjam dek akak ngan cousin cik abang. Apala, tak pernah lap ke?! Last, ibu aku jugak yang sental ngan cif sebelum bagi Daria cecah bontot.
Gambar ni sikit gegar tapi aku suka sebab Daria tengah ketawa. Hubby cakap muka Daria nampak kecik; aku rasa dek rambut dia la. Bak kata adik ipar aku, macam rambutan! Hehehe...tapi aku suka sebab lembut sangat. Ni bibik dah crop sikit rambut dia tadi, nampak balik tembam pipi tu.

7 comments:

Aktif Mama (Sal) said...

Along, Daria dah mcm Little House on the Prairie plak...he he he..anyway, anak2 kau tu semuanye cute..Nie yg buat aku tak tahan nak baut anak cepat2...ahaaakkss..

Aunt Juicebox said...

Oh yes, I agree...she's gotten way too big way too fast!

raggedyanne said...

tak tahan tgk rambut pacak daria & her pasrah face. but what issit with ppl & their insensitive comments about our kids' gender, eh? mcm tak nampak jer all those ribbons & pink dresses we put on them, mesti tanya balik, "girl ke ni?" - awat tak percaya ka? taulah muka anak2 kita tak berapa girly, just don't rub it in. sheeesh...

poshnez said...

Along, ohhh i soo know what u mean & feel when ppl asks 'girl ke boy yer'...'laki yer'? Like HEYLO!! Ada ke laki pakai PINK from top to bottom, and ada ke baby boy pakai ribbon? Grrrr, rase nk sumpah seranah je kan...

J.A.D said...

bulatnya mata daria!!! mcm katun anime. kiut.

along, both Adlan n Aliya dulu pun org dok ingat kakak n adik lelaki. La ni abang dah crew cut n rambut kakak dah panjang mengurai, no more mistakes!

Along said...

Sal: Wei, cepat. Jgn x bikin projek..hahaha..

AJB: Hehehe..she sure has!

Anne: Ah, I try not to take it personally. At least some commented Daria looked like a "very handsome boy". Arghh...at least handsome, ok la.

Poshnez: Itu la, kekadang sabar je la. Tapi so far belum ada yang kena sumpah seranah la. Hehe.

JAD: Yep, as they get older, their features become more prominent. Hopefully people won't think Daria's a boy when she's 2 or more.

Aunt Juicebox said...

Along, what language are you actually writing in here?