CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Friday, November 23, 2012

Terima Kasih Bagi Aku Ketawa Terbahak2 Hari Ni..

Pagi tadi masa tengah drop offkan bebudak kat transit, aku singgah gerai depan beli suratkhabar. Lama dah tak pegang suratkhabar fizikal, asyik baca via twitter or internet je. Sebab nak baca berita ringan2, aku beli Harian Metro.

Metro ni memang tak pernah kecewakan aku la. Kalau bab bagi heading berita gempak2, memang tabik spring kat penulis2 Metro. Padahal bila baca isi kandung dia, takde la gempak mana pun cerita dia. Heading je lebih...hehehehe.

So sambik En Rashid bawak kereta pi keje, aku pun dok baca paper kat sebelah macam mem. Nak duduk belakang, macam over la plak. Hahahaha..

Ada satu iklan dalam paper Metro harini yang memang buat aku ngan En Rashid rasa nak terkencing bila baca. Lawak nak mampos.

Korang klik la kat image atas tu kalau nak baca in detail. Tapi aku bleh highlightkan sket, ungkapan2 hebat dari iklan ni.

"Sebelum menggunakan [PRODUCT] beliau berasa amat malu dan tidak yakin pada suami.."
Komen: Apa? Kenapa ko nak malu kat suami tu kalau tetek ko kecik? Suami ko kawin ngan ko sebab tetek ke? 

"Dia berasa cemburu apabila melihat pasangan suami isteri yang lain bahagia sedangkan beliau sendiri hampir melali pergolakan rumahtangga akibat masalah beliau ini."
Komen: Orang lain bahagia tu takkan la sebab tetek si isteri tu besar! Ko pun, takkan la nak bercerai sebabkan tetek ko kecik! Come on la...ni mentaliti mana ni? Nak kata mentaliti kampung, orang kampung tu takde akal kecik camni...

"Bagi anda yang mengalami masalah yang sama dan tidak mahu suami berpaling kepada wanita lain...."
Komen: Hah?!! Suami nak carim pompuan lain sebab tetek isteri kecik? Silakan...silakan..hahaha...macam la kote hang tu panjang sejengkal ye tak? Muahahaha. Lagipun, isn;t the saying, The way to a man's heart is through his stomach? Dari ko nak kisahkan tetek ko yang kecik tu, cuba pikat hati suami dengan masak sedap2. Ni kalau tetek ko membuak macam Pamela Anderson pun tapi masak air pun fail, tak payah la!


"Cegah sebelum terlambat"
Komen: Cegah apa? Cegah keruntuhan rumahtangga sebab tetek kecik. Kalau itula yang dijadikan alasan, then ladies...you're better off without the man. Please find someone who can love you for who you are and what you look like.

Actually, aku tak kisah iklan2 macam ni. But come on la....cara ko menjual product tu bleh tak jangan bagi reason2 kenapa kena beli yang merepek camni. Kalau stress on self satisfaction ke...hal kesihatan ke... ok la sket...ni soh beli krim ni supaya laki jangan lari.

Sian Puan Daisy....

2 comments:

Huda Ahsin said...

Power betul Cik Daisy punya testimoni. Photoshop pun power jugak tu...

ila de cute said...

Hahhahahha agree with u along!