CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Lilypie - Fourth Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Lilypie - Kids Birthday

Monday, June 18, 2012

Ni Muka Budak....


...yang hilang sekejap kat Ikea semalam.

Kejap, nampak dia tengah asyik tengok alat yang testing bukak tutup laci ikea tu berkali2 ngan Dina.

Kejap, tengok Dina dah pi kat Abah dia tapi adik dah out of sight.

En Rashid tanya aku "mana adik?"

Terus semua orang speedwalking satu Ikea mencarik si kenit.

Sket lagi aku nak merangkak on all fours sebab nak make sure dia tak main sorok2 kat belakang meja and langsir.

En Rashid patah balik ke tempat2 sofa...aku pi ke tempat katil2.

BBM memasing..."I DON'T SEE HER!!"

Sekali dengar announcement...kepada ibu bapa seorang kanak2 perempuan berumur 2-3 tahun, memakai baju berwarna pink, sila datang ke customer service area sekarang...anak anda di sini."

Meluru kitaorg turun ke bawah balik.

Tengok adik dah hysterical. Puas minah2 ikea tu cuba nak pujuk.

Dari atas tangga aku melambai sambil jerit..."adik!! Ibu sini!!"

Semua orang pandang. Lantak la. Mesti depa pikir, apa punya mak, bleh hilang anak kat Ikea ni.

Puas aku peluk cium adik lepas tu. Ucap terima kasih kat minah2 ikea sebab selamatkan adik.

I don't even want to think about what could have happened if someone else could have grabbed her.

It only took a minute.

A minute of distraction.

A minute of looking away.

Lepas tu, adik terus tak nak berrenggang ngan aku. Asyik suruh aku dukung dia, peluk dia. Traumtized agaknya. Sian adik.

5 comments:

Huda Ahsin said...

Sekelip mata...

I'm just so happy that Dina is safe. Mesti ada orang baik-baik yang jumpa dia dan bawak dia ke Customer Service.

Alhamdulillah...

sitynuress said...

ciannya si kenit.. mesti meraung raung :)

Aapitz said...

alhamdulillah....nothing happend to her..

mmg sgt stress...dalam sekejapan anak dah ilang.

blessing of disguise : lesson learned! mesti pas nie dier tak berani dah nak gie jauh2 from along. Mesti nak dekat2 jer...

Ummu Fatihah said...

Assalamualaikum Along,

Pernah terjadi kat saya a few years back, budak2 MPH "berbaik hati" hantar anak2 saya ke kaunter khidmat pelanggan sebab ingat anak2 saya tertinggal kat MPH sedangkan kita org masih ada kt situ ,cuma biar anak2 main kejar2 kat MPH yang sekangkang kera tu.

Glamer sekejap sebab anak yang tua ingat nama saya jadi dah diumum kat shopping complex tu. Si adik pulak dah meraung.

Pengajarannya, budak2 memang pakai ikut je bila org bawak pergi. Nasib baik budak MPH tu niat baik. Serik dah ambik ringan macam tu.

Takut/ Tak sanggup nak bayangkan kalau benda sebaliknya berlaku, kan?...

Yan said...

Ngeri nya!!!!! u're right, takmo pikir/bayang what would've happen!!! too scary! glad all's good, syukur sgt2!!